panelarrow

Begynn med konkurransesykling

Sykling er fin mosjon. Mange har også lyst til å sykle mer aktivt, og delta i sykkelkonkurranser. Det arrangeres mange sykkelløp i Norge, fra amatørnivå til profesjonelt nivå. Man kan delta i terrengsykkelritt eller turritt. Turritt egner seg best for nybegynnere og amatører.

Hvis man vil begynne med sykkelkonkurranser, kan man snakke med det lokale idrettslaget. De fleste idrettslag har sykkelgrupper, eller de kan henvise deg til andre idrettslag som satser på sykling. Noen amatører satser på å delta i de store og lange rittene, som Styrkeprøven, men det lønner seg å begynne med enklere løp. Flere av turrittene har egne aktivklasser, der man kan konkurrere på tid.

Konkurransesykling krever en lett og god sykkel, så det kan hende du må investere i en ny sykkel. Vanlige trimsykler er tyngre og ikke like godt egnet til konkurranser. Du trenger også sikkerhetsutstyr. En god hjelm er viktig, spesielt når du sykler raskt. Annet sikkerhetsutstyr du bør kjøpe, er knebeskyttere og albuebeskyttere. Du trenger også egnede klær og sko.

Meld deg på et av de kortere rittene først. Selv om det er et turritt, kan du sykle på tid, og konkurrere mot deg selv. Det er fin forberedelse til andre konkurranser.